2020-12-14 07:56:45• hírek • Bede Emőke

Fenyőfaárusoknál tartott ellenőrzést a rendőrség

Már két hét sincs karácsonyig, s az ünnep közeledtével gombamód szaporodtak meg a fenyőfák a piacok és bevásárlóközpontok környékén. Noha az árusok túlnyomó többsége tiszta forrásból szerzi be az ünnep leendő díszét, viszont továbbra is akadnak olyan kereskedők, akik feketén szerzett fákkal seftelnek.

Annak érdekében, hogy a hasonszőrű kereskedőkről lerántsák a leplet, a rendőrség az erdőőrséggel, az erdészeti hivatallal és csendőrséggel karöltve országos szintű ellenőrző akciót szervezett. A megmozdulás során nem csak a fenyőfák származását igazoló dokumentumokat, hanem az egyéb jellegű farakományokat is vizsgálatnak vetették alá. Ennek alapján a Szatmár megyei egyenruhások a szombati nap folyamán 48 bírságot róttak ki, melyeknek összértéke meghaladta a 15 ezer lejt - igaz, erdészeti bűncselekmények elkövetése miatt ezek közül csupán 2-t kellett kiszabni. Az említett napon összesen 85 fenyőfát koboztak el, melyeknek összértéke kb. 1.600 lejre tehető.


A rendőrség tájékoztatásában azt ígéri, az erdészeti bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása érdekében végzett akciók a továbbiakban is folytatódni fognak, melyek a közúti szállítmányok mellett a piacokat és a falerakatokat is érintik majd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: